mandag 25. januar 2010

I godt lag

Tiden flyr i godt lag. Godt sagt. Var det ikke nettopp nyttår? Min kalender, som forøvrig er dekket av bilder med månedens bursdagsbarn (bl.a Matias og Helene Pederstad 27 januar), viser at det idag er den 26 januar. Tiden flyr av gårde. eller kommer flyvende. se det som du vil. tiden kommer og tiden går. Den går fort. fast. vite. rapido. I vårt hjem der det snakkes norsk, fransk, engelsk, wolof og portugisisk er det lett å bli forvirret.

Over til overskriften. og ordtaket. "Tiden flyr i godt lag." Jeg er i godt lag. Jeg er på tidenes lag. Resten av dette så langt uinteressante blogginnlegget skal nå handle om én eneste person, og det er personen som gjør at jeg er i så godt lag. og på et godt lag. Kristine Gornitzka Abelson. Det er ikke sjeldent at jeg må takke Gud (en av mine andre lagkamerater), for denne fantastiske jenta.

Nå har vi vært i afrika ca 3 måneder, og på forhånd trodde jeg at det skulle føles som en evighet. men, nei. som jeg allerede har brukt lang tid på å forklare, har tiden gått urovekkende fort. og vi har hatt det så bra. vi har ledd og ledd. faktisk så mye at vi har begynt å lage lister over alt det morsomme som har skjedd. Kristine er jenta som ser det positive i ting. Hun får frem latter når jeg egentlig vil gråte. Kristine er til tider et reisende stand-up-show. eller teater. eller galehus om du vil. hun er unik. hun er seg selv.




"Årets spiller - Kristine Abelson." Helt klart. Det er noe alle vet, at denne jenta burde sluttet på nordstrand og startet å spille fotball i kåffa. den gang ei. Jeg fikk henne aldri til å trene i kfum-hallen....men hun ble med til senegal. Det var nok hakket viktigere for meg. Jeg har jo overlevd som eneste nordstrand-jente i kfum. Hadde jeg overlevd her alene derimot? det velger jeg å ikke tenke på. Takk og lov for at jeg har kristine her. Hvem skulle jeg ellers tatt stein-saks-papir om å gå i dusjen først med? hvem skulle vekket meg midt på natten av høylytt snakking i søvne? hvem skulle jeg skyldt på når husnøkkelen er borte? hvem skulle jeg annklaget for å ALDRI gidde å slå av lyset om kvelden?

nei. nå skal jeg være seriøs og helt ærlig: jeg hadde ikke klart meg uten.






Før jeg dro, fikk jeg en konvolutt der det stod "når du får nok av krich". Den er uåpnet.




Kristine Abelson - The one and only

6 kommentarer:

  1. Når noen spør hvordan Marie har det i Senegal, pleier jeg å svare: Fint, for hun er sammen med en herlig og god venninne. Så dermed har du nå tydlig bekreftet mitt svar. :)
    Og sånn ellers er det en som har sagt: "Det er de vennene du kan ringe til klokken fire om natten som betyr noe." Og vi tilføyer "..og de som snakker i søvne og vekker deg midt på natten." Herlig. Mamma

    SvarSlett
  2. jeg synes kristine er kul!

    SvarSlett
  3. Jeg synes også krich er kul!

    SvarSlett
  4. Hei Marie! Gode venner er gull verdt! Så er du nok en god venn du også,Marie!:) Fine bilder forresten, av to flotte jenter! Kos deg videre.
    Klem og hilsen fra tante Ingjerd.

    SvarSlett
  5. Mariiiiie. Veldig hyggelig å lese bloggen din! Virker som dere har det mye gøy! Hils Kristine. Og nyt livet videre i Afrreaka.

    SvarSlett